Docenten Event

Het Docenten Event is onderdeel van het HBO-ICT Job & Student Event, waar alle studenten van de aangesloten opleidingen aan kunnen deelnemen om zo in contact te komen met bedrijven en organisaties uit de praktijk. Zie de ledenlijst voor een overzicht.

4 oktober gaan we weer met elkaar in gesprek! Zie hier de onderwerpen die nu actueel zijn binnen de ict-opleidingen: 

 

Neurodiversiteit in het ICT-onderwijs

Sommige van onze opleidingen kennen een studentenpopulatie waarbij tot 75% bepaalde leerproblematiek ondervindt. Dat betekent allereerst een belemmering voor de student, maar ook voor de docent. Ons onderwijs moet voor iedereen kansen bieden, maar het kan complex en arbeidsintensief zijn om de juiste benadering te vinden. Martijn de Reus neemt je mee in zijn bevindingen en nodigt je uit mee te praten.

 

Intervisie afstuderen

Tijdens deze sessie kijken we terug op de afgelopen uitwisseling en gaan we in gesprek over de manier waarop we nu de kallibratie tussen de hogescholen vormgeven. Zijn er ook andere manieren mogelijk? Ook kijken we kritisch naar het evaluatie formulier: is dit wat we willen evalueren en wat zijn de vervolgstappen?

  
Professional skills

Professional skills zijn verweven met de overige beroepstaken en -competenties. De meeste opleidingen hebben een mooie integratie van de beroepstaken en skills. Maar dat maakt het wel uitdagend om de skills juist terug te laten komen in het beoordelingsproces. Hoe doen de collega’s dat? Leer van elkaar tijdens deze sessie.
 

Communicatiestrategie HBO-ICT

Door bureau G2K is een eerste aanzet ontwikkeld voor een communicatiestrategie om uitstroomprofielen duidelijker en wervender over te brengen op studiekiezers. Het helpt ons ook om beter in te zoomen op doelgroepen. Een werkgroep vanuit 8 hogescholen is aan de slag gegaan om dit uit te werken tot een campagne. Praat mee tijdens deze sessie.

 

 

Netwerkmogelijkheden werkveld

Na de lunch zijn er op de beursvloer mogelijkheden om in gesprek te gaan met het werkveld. Neem alvast een kijkje op de digitale beursvloer en laat ons weten als we vooraf al contact kunnen leggen voor je met gewenste partijen. Ook de leden van de Raad van Advies van HBO-i zullen aanwezig zijn, zie https://www.hbo-i.nl/hbo-i-organisatie/

 

 

Pagina delen

hbo-i leden

alle leden